Search Button

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Η ΛΑΠΗΘΟΣ»
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 – ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΕΤΟΣ 2015
Στις 17 Νοεμβρίου
  το Νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Σωματείου σύμφωνα με τις διατάξεις και τους κανονισμούς που προνοεί το καταστατικό του, καταρτίζεται σε Σώμα σε συνάθροισή του  στην Κοφίνου.

Στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρία της Ολομέλειας του Δ.Σ. του Σωματείου στο κέντρο Μαρίνα στη Κοφίνου.

Στις 28 Δεκεμβρίου  το Σωματείο μας σε συνεργασία με το Δήμο Λαπήθου και τη Σχολική Εφορεία Λαπήθου, συνδιοργάνωσαν στη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Απ. Βαρνάβας στο Στρόβολο, εκδήλωση για τη βράβευση των Αρίστων Αποφοίτων Λαπηθιωτών της Σχολικής Χρονιάς 2014 – 2015.

ΕΤΟΣ 2016
Στις 10 Ιαννουαρίου
πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Α΄Τεχνικής Λεμεσού από κοινού με το Δήμο Λαπήθου η Χριστουγενιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Λαπηθιωτών, κόψιμο Βασιλόπιττας και προσφορά δώρων στα παιδιά.

Στις 14 Ιαννουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής στους χώρους των γραφείων του Δήμου Λαπήθου και έγιναν εισηγήσεις προς την Ολομέλεια.

Στις 13 Φεβρουαρίου ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας κ. Ρένος Κουμή παρέστηκε στη δενδροφύτευση του Πάρκου της Ηρωίδας Ευφροσύνης Προεστού που πραγματοποίησε ο Δήμος  Αγ. Αθανασίου στη Λεμεσό.

Στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρία του Δ.Σ. στο κέντρο Περιβαλλοντικής Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου.

Στις 25 Μαρτίου μέλη του Σωματείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου του 1821 που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Στις 26 Μαρτίου το Σωματείο μας εγκαινιάζει την εκδήλωση Τσάι – Διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών  με κύριο θέμα ιατρικού περιεχομένου το Διαβήτη, με ομιλητή τον συγχωριανό μας Παθολόγο – Διαβητολόγο Δρ. Ηλία Καμπούρη.

Στις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρία της Ολομέλειας του Δ.Σ. του Σωματείου στο κέντρο Βασιλικής στο Σταθμό Χοιροκοιτίας όπου με απόφαση της Ολομέλειας οι Συνεδρίες του Σωματείου γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Στις 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δήμο Λαπήθου και τους διασωθέντες στρατιώτες, μνημόσυνο της «Κυράς της Λαπήθου» στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ηρωίδας κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Στις 27 Μαίου το Σωματείο μας από κοινού με το Δήμο Λαπήθου διοργάνωσαν εκδήλωση για το παιδί στην οποία έλαβαν μέρος πολλά παιδιά Λαπηθιωτών συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες που οργανώθηκαν από τους διοργανωτές.

Στις 8 Ιουνίου με συμμετοχή του Προέδρου και του Οργανωτικού Γραμματέα του Σωματείου, έγινε μέσω της Ραδιοφωνικής εκπομπής του ΡΙΚ στο πρόγραμμα της Δημοσιογράφου Έλενας Χαραλάμπους, Εμείς και ο κόσμο μας αναφορά για τη Λάπηθο, για τις δραστηριότητες του Σωματείου καθώς επίσης για την επικείμενη συνεστίαση στις 12 Ιουνίου.

Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε:

α. Η 19η  Συνεστίαση Λαπηθιωτών και φίλων σε συνεργασία με το Δήμο Λαπήθου. Το συναπάντημα  των Λαπηθιωτών έγινε στην Ακτή του Κυβερνήτη GOVERNOR΄S BEACH στο  κέντρο Φάρος εκδήλωση περιλάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς χώρους από το χορευτικό συγκρότημα  του συγχωριανού μας Γιώργου Μασούρεκκου.
β.Την ίδια  μέρα μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, τιμήθηκε ο απερχόμενος  Πρόεδρός του κ. Ανδρέας Σταυρινός, με ειδική πλακέτα ως αναγνώριση της πολυετούς  προσφοράς του από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου.

Στις 10 Ιουνίου το Σωματείο μας συμμετείχε στην από κοινού εκδήλωση της Σχολικής Εφορείας με το Δήμο Λαπήθου στη συγκέντρωση των αποφοίτων Λαπηθιωτών της χρονιάς 2015 – 2016 στην αυλή του χώρου του Δήμου Λαπήθου με κύριον ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστιφίδη.

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρία της Ολομέλειας του Δ.Σ. του Σωματείου στο κέντρο Βασιλικής στο Σταθμό Χοιροκοιτίας.

Στις 18 Ιουλίου  διοργανώθηκε αιμοδοσία από το Σωματείο μας τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Τύμβο Μακεδονίτισσας Αντικατοχική εκδήλωση με συμμετοχή του Σωματείου μας,  σε συνεργασία με τους Δήμους Λαπήθου, Καραβά και Κερύνειας και των άλλων Οργανωμένων Συνόλων της επαρχίας Κερύνειας. Με εισήγηση του Σωματείου μας προς τη Συντονιστική επιτροπή όπου συμμετέχει το Σωματείο μας,   καθιερώθηκε να γίνεται πορεία των Οργανωμένων Συνόλων της επαρχίας Κερύνειας πριν την έναρξη της Αντικατοχικής εκδήλωσης. Τις επόμενες μέρες με συμμετοχή του Σωματείου μας με τους άλλους διοργανωτές πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις επιδίδοντας ψηφίσματα στο Πρόεδρο της Βουλής  και στους Πρέσβεις των Ξένων χωρών Μ. Βρετανίας, Η.Πολιτειών Αμερικής, Γαλλίας, Κίνας και στο Πρέσβη της Ελλάδος.

Στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο  Στροβόλου η βράβευση Αρίστων Αποφοίτων σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 με συμμετοχή του Σωματείου μας.
Στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δήμο Λαπήθου η εκδρομή συνταξιούχων Λαπηθιωτών στη περιοχή της Λάρνακας στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, Παναγία της Αγγελόκτιστης με κατάληξη σε εστιατόριο στο Μενεού.

Στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σωματείου στα Προσωρινά Γραφεία του Δήμου Λαπήθου.

Στις 27 Σεπτεμβρίου το Σωματείο μας με τα άλλα Οργανωμένα της Λαπήθου τίμησαν τον τέως Βουλευτή Κερύνειας κ. Σοφοκλή Φυττή για την προσφορά του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Μονής Κύκκου.

Στις 28 Οκτωβρίου το Σωματείο μας έλαβε μέρος στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 29 Οκτωβρίου το Σωματείο συμμετείχε διά του Προέδρου του στο χορό του Λεμονιού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση που είχε από τον Σύνδεσμο Αποδήμων Λαπήθου ,Καραβά και Περιχώρων Μ. Βρετανίας.

Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρία της Ολομέλειας του Δ.Σ. του Σωματείου στο κέντρο Βασιλικής στο Σταθμό Χοιροκοιτίας.

ΕΤΟΣ 2017
Στις 8 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δήμο Λαπήθου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Λαπηθιωτών, κόψιμο Βασιλόπιττας και προσφορά δώρων στα παιδιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Απ. Αντρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Στις 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η  Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σωματείου στα Προσωρινά Γραφεία του Δήμου Λαπήθου.

Στις 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρία (του έτους 2017) του Δ.Σ. του Σωματείου στο εστιατόριο Βασιλικής στη Χοιροκοιτία.

Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το απογευματινό τσάι Λαπηθιωτών με προβολή ντοκιμαντέρ για τη Λάπηθο και ακολούθησε διάλεξη από τη Δρα. Αρετή Δημοσθένους με θέμα «Οικογένεια την εποχή της Παγκοσμιοποίησης, Διαζύγια Σύγχρονα προβλήματα»

Στις 25 Μαρτίου μέλη του Σωματείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου του 1821 που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Στις 2 Απριλίου τελέστηκε με συμμετοχή και του Σωματείου μας το μνημόσυνο της Ηρωίδας Ευφροσύνης Προεστού στον Ιερό Ναό Φανερωμένης και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της στο Λήδρα Πάλας.

Στις 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρία του Δ.Σ. του Σωματείου μας στο εστιατόριο Βασιλικής στη Χοιροκοιτία.

Στις 3 Μαίου γίνεται ραδιοφωνική εκπομπή από το 1ο πρόγραμμα του ΡΙΚ στο πρόγραμμα της Έλενας Χαραλάμπους με συμμετοχή του Προέδρου του Σωματείου, του Προέδρου της Νεολαίας του Δήμου και του Δημάρχου Λαπήθου με θέμα τη Λάπηθο και τις δραστηριότητες των Οργανωμένων Συνόλων της Λαπήθου στη προσφυγιά.

Στις 7 Μαίου πραγματοποιήθηκε η 20η Συνεστίαση Λαπηθιωτών και φίλων σε συνεργασία με το Δήμο Λαπήθου. Το συναπάντημα  των Λαπηθιωτών έγινε στην Ακτή του Κυβερνήτη GOVERNOR΄S BEACH στο  κέντρο Φάρος. Η προσέλευση των Λαπηθιωτών αυτή τη φορά ήταν αθρόα και απόλαυσαν ένα ευχάριστο συναπάντημα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επίσης Τόμπολα.

Στις 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση Ημέρας του Παιδιού στους εξωτερικούς χώρους του Δήμου Λαπήθου με συμμετοχή παιδιών.Φέτος η προσέλευση των παιδιών ήταν λιγότερη αλλά με επιτυχία.

Στις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Μικρή Κρουαζιέρα της Νεολαίας του Δήμου Λαπήθου με αφετηρία το λιμάνι της Λάρνακας με καλή συμμετοχή των νέων, μετά από εισήγηση του Σωματείου μας προς τη νεολαία. Για τη πραγματοποίηση της  κρουαζιέρας συνέδραμε το Σωματείο μας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση προς το Συμβούλιο Νεολαίας.

Στις 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρία του Δ.Σ. του Σωματείου μας στο εστιατόριο Βασιλικής στη Χοιροκοιτία.

Στις 23 Ιουλίου μέχρι 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι αντικατοχικές εκδηλώσεις της επαρχίας Κερύνειας με την ενεργό συμμετοχή του Σωματείου μας.  Πορεία κατεχομένων χωριών της επαρχίας μας, εκδήλωση Τύμβου και επισκέψεις για επίδοση ψηφισμάτων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η  4η και τελευταία συνεδρία του Δ.Σ. για το έτος 2017. Η τελευταία συνεδρία του Δ.Σ. ήταν καθοριστική γιατί αναλώθηκε στο θέμα της διεξαγωγής της επετειακής εκδήλωσης του Σωματείου μας, για τα 30 χρόνια δράσης και προσφοράς του από της ίδρυσής του καθώς επίσης της παρουσίασης του εκδοθέντος Λευκώματός του και της κλήρωσης του λαχείου. Σημαντικό επίσης της ίδιας συνεδρίας ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να εγκρίνει ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου σε σχέση με το Εθνικό μας θέμα που αφορούσε τις εξελίξεις του Γκραν Μοντάνα.

Στις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Δήμο Λαπήθου και τη Σχολική Εφορεία η εκδήλωση βράβευσης των Αρίστων Αποφοίτων σχολικής χρονιάς 2016 – 2017.

Στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή Λαπηθιωτών Συνταξιούχων στη περιοχή της Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Ψεματισμένο, Άγ. Γεώργιο Αλαμάνου, Ζύγι και με κατάληξη στο κέντρο Λεμονόκηποι στο Μαρόνι.

Στις 28 Σεπτεμβρίου μεταδίδεται από το ΡΙΚ στο πρόγραμμα της Αθηνάς Βιολάρη ραδιοφωνική εκπομπή, για τις δραστηριότητες του Σωματείου και ενημέρωση για την επικείμενη εκδήλωση των 30 χρόνων που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου. Στην εκπομπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου. 

Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Οίκημα της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία η πανηγυρική εκδήλωση του Προσφυγικού Σωματείου «Η ΛΑΠΗΘΟΣ» με την ευκαιρία των 30 χρόνων ίδρυσής του και παρουσίασης του Λευκώματός του.

Η εκδήλωση περιλάμβανε  χαιρετισμούς, βραβεύσεις και μουσικό πρόγραμμα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Της Βουλής των Αντιπροσώπων, Βουλευτές Κοινοβουλευτικών Κομμάτων  Πρόεδροι Προσφυγικών Σωματείων και Κοινοτήτων της επαρχίας Κερύνειας Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοινοτάρχες Λαπήθου και  Λαπηθιώτες.

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μ.Βρεττανίας ο Πρόεδρος του Σωματείου αντιπροσώπευσε το Δ.Σ. του Σωματείου στον καθιερωμένο χορό του Λεμονιού στο Λονδίνο, όπου παρουσίασε και το Λεύκωμα, με θετικό αποτέλεσμα να εκτιμηθεί από τους Απόδημους μας και να διατεθεί ικανοποιητικός αριθμός βιβλίων.
Τελευταία παρουσία του Σωματείου μας στη λήξη της θητείας του, έκλεισε με την συμμετοχή μελών του Σωματείου στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δημήτρης Μηνάς

Πρόεδρος Προσφυγικού Σωματείου «Η ΛΑΠΗΘΟΣ»

    
    
  • «Ελληνικόν Γυμνάσιον Λαπήθου – 100 χρόνια από την ίδρυσή του»
    11 Δεκεμβρίου 2017
  • H Εφυαλωμένη Κεραμική της Λαπήθου Στοιχείο της ΄Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου
    5 Δεκεμβρίου 2016
    
(c) Copyright 2013, Δήμος Λαπήθου Designed and Developed by eBOS Technologies powered by WiseBOS CMS