Search Button

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο της αποστολής του, το Συμβούλιο συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Δήμου μας. Ενδεικτικά, μέλη του Συμβουλίου συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση της έκθεσης Λαϊκών Τεχνών της Λαπήθου αλλά και στα εγκαίνιά της όπου ετοίμασαν πολυμεσικές παρουσιάσεις.
Παράλληλα με τις ετοιμασίες της έκθεσης, μέλη του Συμβουλίου εργάστηκαν ως προς τη συλλογή εγγράφων σχετικά με το Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής για τα Εκατοντάχρονα του. Συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν χώροι όπως το Κρατικό Αρχείο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχεπισκοπής Κύπρου.

Τα πρώτα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δυο εκδηλώσεων  ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμμετοχή μας στην 36η Διεθνή Κρατική Έκθεση Κύπρου στο πλαίσιο του θεσμού του Τιμώμενου Δήμου - Δήμου Λαπήθου. Μέσα από ένα γενικό απολογισμό της διοργάνωσης, μπορούμε να πούμε ότι η συμμετοχή μας στο περίπτερο του Δήμου μας, μας έδωσε πολλά, τα οποία είναι αδύνατο να περιγραφούν με λόγια. Μας έκανε ακόμα πιο περήφανους για την αγαπημένη μας κωμόπολη, αλλά ταυτόχρονα μας επιφόρτισε με το βάρος της συνέχισης αυτής της παράδοσης. Μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους νέους Λαπηθιώτες και να ανταλλάξουμε ιδέες σχετικά με τη δράση των νέων του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτών των ημερών, έγινε εγγραφή νέων μελών στο Μητρώο Νεολαίας του Δήμου ενώ δόθηκαν τόσο το Δελτίο τύπου του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαπήθου όσο και άλλα έντυπα ενημέρωσης σχετικά με τη δράση των νέων της Λαπήθου. Ενδεικτικό της δουλειάς η οποία έγινε, πιστεύουμε ότι είναι και το ότι τέθηκαν εισηγήσεις σχετικά με την επικοινωνία των Λαπηθιωτών νέων παγκύπρια αλλά και τη λειτουργία του χορευτικού συγκροτήματος.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε και σε άλλες σημαντικές στιγμές της συμμετοχής μας στο περίπτερο του Δήμου μας. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν οι δυο παραστάσεις οι οποίες δόθηκαν από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαπήθου. Δόθηκε έτσι μιας πρώτης τάξεως ευκαιτία για να προβληθεί η όλη δουλειά που γίνεται η οποία προσφέρει στους νέους μας την ευκαιρία για προσφορά μέσα σε συνθήκες υγιούς απασχόλησης. Μαζί με τη μουσική από το Αστρινίδειο Ωδείο Κύπρου αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα από τους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Σπάρτης, χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όλους.

Μέσα από αυτές τις ημέρες κερδίσαμε πολλά. Επικοινωνήσαμε με ακόμα περισσότερους συγχωριανούς μας ενώ παράλληλα κάναμε πολλές νέες φιλίες. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι πέρασαν από κοντά μας αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της πρότασης - πρόκλησης προβολής του έργου μας. Ταυτόχρονα, επιφορτισμένοι με το βάρος της συνέχειας αυτής της παράδοσης, υποσχόμαστε ότι οι σχέσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν θα ενδυναμωθούν ενώ η συνολική προσπάθεια θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα γιατί η μνήμη της Λαπήθου μας αξίζει και επιβάλλεται να παραμείνει ζωντανή.

Καλούμε, ωστόσο, ακόμα περισσότερους νέους της Λαπήθου να ενταχθούν στις δραστηριότητές του καθώς έτσι μπορούν να προσφέρουν τόσο στα δρώμενα της αγαπημένης τους κωμόπολης όσο και να δραστηριοποιηθούν σε συνθήκες υγιούς απασχόλησης.

       
    
    
  • «Ελληνικόν Γυμνάσιον Λαπήθου – 100 χρόνια από την ίδρυσή του»
    11 Δεκεμβρίου 2017
  • H Εφυαλωμένη Κεραμική της Λαπήθου Στοιχείο της ΄Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου
    5 Δεκεμβρίου 2016
    
(c) Copyright 2013, Δήμος Λαπήθου Designed and Developed by eBOS Technologies powered by WiseBOS CMS