Search Button

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ 2002 - 2006

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση του αγώνα που διεξάγουμε για δίκαιη λύση του εθνικού μας προβλήματος και επιστροφή στην αγαπημένη μας Λάπηθο σε συνθήκες ασφάλειας,  με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Η συνεχής προβολή και διαφώτιση, για τον αντικατοχικό μας αγώνα σε διεθνές επίπεδο,  με την αξιοποίηση των αποδήμων συγχωριανών μας και την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού των διδυμοποιήσεων με Δήμους της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πέραν από τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που γίνονταν μέχρι σήμερα, θα καθιερώσουμε μια ετήσια μαζική αντικατοχική εκδήλωση.

Θα δημιουργήσουμε ένα μνημείο για τους πεσόντες και αγνοούμενους συγχωριανούς μας,  κατά την διάρκεια της εισβολής,  σαν ελάχιστος φόρος τιμής για τη θυσία τους.

Παράλληλα με τη δραστηριότητα για το εθνικό μας θέμα, με τον ίδιο ζήλο θα επιδιώξουμε την ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση της σημερινής προσφοράς του Δήμου Λαπήθου προς τους συνδημότες μας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θα προωθήσουμε τις ακόλουθες ενέργειες:

 ΄Αμεσα ο Δήμος μας να μεταστεγαστεί σε κατάλληλο κτίριο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του, μέχρι την απόκτηση προσωρινής ιδιόκτητης στέγης, αντάξιας της ιστορίας της Λαπήθου,  η οποία θα στεγάσει όλα τα οργανωμένα σύνολά της, καθώς και το μουσείο μας, το οποίο με τα Λαπηθιώτικα εκθέματά του, θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση, άσβεστης της μνήμης της κατεχόμενης κωμόπολης μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

  Θα αναβαθμίσουμε την επαφή και τη συνεργασία του Δήμου με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Λαπήθου και ιδιαίτερα με το προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ»,  καθώς και με τους Αποδήμους μας.

  Θα βελτιώσουμε τη κοινωνική προσφορά προς τους συγχωριανούς μας οι οποίοι είτε ανήκουν σε πολύ χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα,  είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας,  είτε είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται την φροντίδα μας.

  Ειδικά η προσφορά προς τους ηλικιωμένους θα αποτελέσει πρώτιστο μέλημα μας και θα εξετάσουμε το θέμα δημιουργίας γηροκομείου ή και τη συνεργασία με άλλα γηροκομεία σε διάφορες πόλεις.

  Θα μελετήσουμε τη επαναλειτουργία της ΣΠΕ Λαπήθου.

  Θα δώσουμε κίνητρα και θα ενθαρρύνουμε την έκδοση βιβλίων. 

  Θα καθιερώσουμε τη έκδοση εντύπου με τα νέα του Δήμου και των άλλων οργανωμένων φορέων της Λαπήθου,  το οποίο θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους Λαπηθιώτες.

  Θα τιμούμε τους Λαπηθιώτες οι οποίοι επιτελούν αξιόλογο έργο στον τομέα τους.

  Θα δημιουργήσουμε Αρχείο – Μητρώο όλων των Λαπηθιωτών,  με πλήρη στοιχεία.

  Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στη νέα γενιά.  Στα παιδιά μας που γεννήθηκαν μακριά από την αγαπημένη μας Λάπηθο.  Στα παιδιά που γνώρισαν τη κωμόπολή μας μέσα από τις διηγήσεις των γονιών και των παππούδων τους.  Με τακτικές συναντήσεις, εκδηλώσεις και τη δημιουργία ομίλων θα τους βοηθήσουμε να γνωριστούν μεταξύ τους και προπάντων να γνωριστούν με την ιστορία και τους αγώνες της Λαπήθου.

  Θα συστήσουμε Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και θα αξιοποιήσουμε τα σχετικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

  Θα βραβεύουμε τους άριστους τελειόφοιτους μαθητές και θα δημιουργήσουμε Ταμείο Υποτροφιών για τους άριστους αλλά και άπορους Λαπηθιώτες.

  Θα απαιτήσουμε αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τον κατεχόμενο Δήμο μας.

  Θα προσλάβουμε γραφέα για τη διεκπεραίωση των εργασιών του Δήμου.

  Θα ενθαρρύνουμε τις χορηγίες και θα αξιοποιήσουμε κατάλληλα τους πόρους και την περιούσια του Δήμου.

  Θα έχουμε αρμονική συνεργασία με όλους τους κατεχόμενους Δήμους και ιδιαίτερα με τους Δήμους της Κερύνειας και Καραβά. 

  Θα βοηθήσουμε για την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμων, Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας.

  Θα καθιερώσουμε εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις Λαπηθιωτών για απολογισμό του έργου και της δραστηριότητας του Δήμου,  καθώς και για την υποβολή εισηγήσεων από τους συνδημότες μας. 

  Για να καταστήσουμε δυνατή την επίτευξη των πιο πάνω στόχων θα ενθαρρύνουμε την ενεργό ανάμιξη και συμμετοχή,  πέραν των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και όσο το δυνατόν περισσοτέρων  συγχωριανών μας σε επιτροπές που θα δημιουργήσουμε για αυτό το σκοπό. 

Ανατολική όψη Δημαρχείου Λαπήθου

       
    
    
  • «Ελληνικόν Γυμνάσιον Λαπήθου – 100 χρόνια από την ίδρυσή του»
    11 Δεκεμβρίου 2017
  • H Εφυαλωμένη Κεραμική της Λαπήθου Στοιχείο της ΄Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου
    5 Δεκεμβρίου 2016
    
(c) Copyright 2013, Δήμος Λαπήθου Designed and Developed by eBOS Technologies powered by WiseBOS CMS